OMGEVING

De gunstige ligging van ons pension en van de camping maakt het u mogelijk om de mooie streken van Karinthië te leren kennen.

Na 15 minuten lopen bereikt u het historische centrum van Spittal met het renaissanceslot Porcia met een mooi aangelegd park. In de zomer vindt op de binnenplaats van het slot een theaterfestival plaats.

Als regiohoofdplaats biedt Spittal ook talrijke mogelijkheden om te winkelen. De dichtstbijzijnde supermarkt bevindt zich op slechts 5 minuten lopen van onze camping / pension.

In de directe omgeving van ons pension kunt u ook de ruïne Ortenburg of het handwerkmuseum in Baldramsdorf bezoeken. De 2.142 m hoge berg Goldeck bereikt u te voet of met de kabelbaan. Het nieuwe dalstation ligt op 1 km van de herberg. (www.sportberg-goldeck.com)

Het natuurschoon van Karinthië kunt u ontdekken op de talrijke wandelpaden. Zo zijn er in de omgeving ook enkele prachtige panoramawegen zoals de Goldeckstrasse, Nockalmstrasse, Malta Hochalmstrasse, Grossglockner Hochalmstrasse, Villacher Alpenstrasse.

De Drau en de Lieser zijn ideaal voor kanovaarders. Op onze camping bevindt zich de oudste kanoaanlegplaats van Oostenrijk.

Op ongeveer 500 m van de camping zijn de plaatselijke tennisbanen met een grote tennishalen en het moderne binnenzwembad met buitenzwembad en ligweide, evenals sauna, solarium en massage. (www.drautalperle.at)

Op de camping staat een tafeltennistafel gratis tot uw beschikking.

Ons pension en camping liggen direct aan de Draufietsroute richting Villach en Lienz en zijn daarom een geliefde rustplaats voor een maaltijd en een overnachtingsmogeljkheid geworden.

Met de auto bent u in 10 minuten bij de Millstättersee. Vooral de dorpen Seeboden en Millstatt zijn ideaal voor watersportliefhebbers, maar ook voor het wandelen over de promenade. Een andere mogelijkheid om van het meer te genieten is een boottocht op het meer.

In Spittal en omgeving bevinden zich binnen- en buitenzwembaden met sauna-, solarium, en massagegelegeheden. Het plaatselijke zwembad is slechts 800 m van onze camping .Let u vooral op de uitgebreide vrijetijdsaanbiedingen van de Kärntner Card.